~

Kısa süreliğine yeniden;

 

“takipte kalınız diyeyim…” / çözülmesi gereken detaylar var.(bilirsiniz)

http://www.facebook.com/occursus

~” için 75 yorum

  1. Bu anonim arkadaşı öğrenme ve okuma aşkına davet ediyorum. Önemli olan iyi amaçlar için kullanmaktır!!

    Beğen

  2. buradaki kitapların sonu ne olur bilemiyorum ama şöyle bir olay gerçekleşti;
    http://www.reuters.com/article/2013/11/14/us-google-books-idUSBRE9AD0TT20131114
    araştırmadan sallayacak olursam; 40 sene üstü her kitap beleş (malum telif 40 sene miydi neydi, yazar öldükten sonra devralan yoksa). araştırıp sallayacak varsa buyursun, bilgilendirsin.
    bir de yani telif iyi birşeymiş gibi ezberden saydırmadan önce düşünün o para kime gidiyor. (yazar hariç herkese, düşünmenize gerek yok). anonim türkülerin telifini öde öyle gel anonim kardeş, yıh yıh yıh..

    Beğen

  3. Büyüksünüz :D teşekkürler
    Telif hakkı, yazar payına gelinceye kadar ülkemizde kaç yazar fakirlikten öldü, hapislere atıldı ve onlara destek için ne yaptığınızı düşünün sonra bu konuya ggelin derim.
    Bilgi paylaşılmalıdır
    tekrar teşekkürler

    Beğen

  4. Arkadaslar, yapilan yanlisi örtmek icin bahaneler ariyorsunuz. Telif hakki 40 degil 70 yilda biter. O yüzden mesela Dostoyevski’nin kitaplarinin telif hakki yoktur. Isteyen download edip okuyabilr. Ama bu listede Ahmet Ümit’in A. Altan’in daha bu sene yazdigi romanlar var. Bu romanlarin tanesi 10 – 15 TL (bir sise bira 10 TL) iken böyle bir sey yapmaniz ayip. Bu adamlar bu romanlari yazmak icin en az iki yil boyunca ugrasmislar. Ve kitap geliri disinda hic bir gelirleri yok. Yaptiginiz ayip, gercekten cok ayip.
    Ali

    Beğen

  5. neden ürettiğimiz herşeyden para karşılığını bekliyoruz. Marks çok yıllar önce ölmüş ve hala kitapları para ile satılıyor. bunda bir anormallik yokmu sence anonim kardeş. onun telif hakları nereye gidiyor? bak adın ne güzel anonim. sende öyle ol. bilgi paylaşılmalı. bilgiyi para ile satarsan biz fakirler ne olucak?

    Beğen

  6. endişe etmeye gerek yok. böyle korsan kitap peşinde koşan adamlar onları okumazlar zaten, indirirler ama açıp yüzüne bakmazlar. eğer yanlışlıkla okurlarsa da bir dahakine korsan kitap almazlar. yeter ki kitaba bulaşın siz, o sizi adam eder….

    Beğen

  7. Ahmet altana hele hiç ayıp degil. Meme icin memleketi satarım diyen adam telif icin sorn cıkarmaz kanımca

    Beğen

  8. bu korsana ayıp diyen veya indirip okumaz diyen arkadaşlar bilgini güç olduğunu ve paylaşılması gerektiğini düşünmüyor musunuz???
    ve eminim bilgisayartınızdaki bütün programlar orjinaldir (bir matlaba 5 dolar verecek paranız vardır)
    hayatta torrentten müzik indirmeyip, korsan film almadınız. bundan adım kadar eminim
    ama ünide okuyorsanız ve bir kitap 200 dolarsa shippingle birlikte 240 diytelim okumayalımmı?
    birde burası Türkiye, yazarlar eselesine gelirsek, aziz nesin, Rıfat ılgaz, sabahattin ali ki kendisi kamyonla taşımacılık yaparken kırklarelinde öldürüldü, turan dursun, bahriye üçok… daha sayayımmı onların telif haklarını düşündüğünüz için sizlere teşekkürler. çok düşüncelisiniz maaşallah.

    Beğen

  9. yazarların emeğini okuyucular değil, yayınevleri sömürür. bir kitabın yazım süreci, ortaya çıkmış hali emek ürünüdür ancak okuyucuya ulaşma biçimi ticarettir. son derece yüksek fiyatlarla hem de. çok satan kitapların yazarlarını korumaya çalışmanıza gerek yok. bir kitap korsana düşecek kadar çok okunuyorsa yazarı da yeterince kazanmış demektir. emek sömürüsü üzerine kurulu bir sistemde kitap okumaya çalışan insanlara banka hortumlamış muamelesi yapmayın. gülünç oluyorsunuz.

    Beğen

  10. Pazartesi savcılığa dilekçemizi ileteceğiz. Hangi yayın evi olduğumuz tebliğ edilecektir.

    Beğen

  11. Savunduğunuz telif hakkının emeğe saygıyla falan alakası yok.Bir yazar kitap yazıyorsa ve bu kitabı parasız okunuyor diye rahatsızlık duyuyorsa o kişi zaten yazar değil tüccardır.Telif hakkı denen şey tamamen insanların para için düştüğü küçük durumlardan biridir sadece.Ne geliyorsa başımıza yasalar yüzünden geliyor zaten.Bir şeye yasa veya yasak getirmek demek insanları aptal yerine koymak demektir.Herkesin aklı fikri var isteyen açar okur ,beğenirse ve alabiliyorsa zaten kitabın orjinalini alır.İstemeyen,yanlış olduğunu düşünen,telif hakkı var bu ülkede falan diye itiraz eden veya aklını parayla bozanlar ise okumaz.ve bunu savunmak kimseye düşmez..Bu kadar basit bir durum.Kraldan çok kralcı olmayın lütfen.Bir kitabın okunmasından daha mantıklı bir şey yoktur.

    Beğen

  12. Sevgili, Hangi Yayınevi.

    Öncelikle pazartesi gününüzü benimle ilgilenerek geçireceğiniz için teşekkür ederim. Bu ıssız günlerde, beklenmedik bir ilgi içimi ısıtacaktır. Sizinle, yayımlanan eserin asıl hak sahibi yazar üzerinden, yayımcı ve dağıtımcılar olarak yüzde kaç pay vererek emek karşısında sermayenizle sömürdüğünüz hususunda bir tartışmaya girmeyeceğim. Zira, yazarın yazı yazmak gibi yalnız başına bir adanmışlık isteyen emeği sergilemek uğruna, bunu ancak hobi olarak yapabildiği bir ülke de, yurttaşın öğrenme ve okuma arzusunu emek karşısında sermayesiyle endüstriyelleştiren, doymak bilmez yayınevleriyle bunu tartışmak oldukça faydasız olacaktır.

    Sermayedârların, kapitalist şirketlerin, reyonlarında asgâri ücretle saatlerce ayakta çalıştırıp, emekçisinin özlük haklarını tanımayan godamanların, dayanışmanın verdiği itikâtle yetinmeyi bilenlerin karşısında nasıl da hukukçu kesildiğini gördükçe, paylaşmaktan aldığım zevk tarifsiz bir keyife dönüşüyor. Okumayı ve yazmayı ve kitapları kâr hırsıyla değil, bir tutkuyla yaşatmaya çalışan sahaf kültürünü endüstriyelleştirerek nasıl öldürdüğünüzü hatırladıkça, hâktan, emekten, teliften bahsetmeniz nasıl da yakışıksız duruyor üzerinizde anlatamam. Afedersiniz, bizler -öğrenci, işçi, emekçiler olarak 90 sayfalık kitaba 20 lira veremiyoruz. Fakir ve parası olmayan insanlar olarak, tazminat davası da kazansanız nasılsa ödeyemiyoruz. Bu yüzden ayrıca bir sorun yok. Ahlâki açıdan ise, asıl hak sahibine intikâl etmeyen hiçbir hakkı sözüm ona “çalmış” hissetmiyorum/z.

    Öte yandan, 5864 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereği, neyin suç olduğunu, neyin nasıl suç olduğunu, suçun ne olduğunu, karşılığının ne olduğunu yeterince bildiğimi, bilmenizi isterim. Burada, gayet gerçek kişiliğimle bütün iletişim kanalları açık vaziyette paylaşım yapıyor oluşum, şüpheye düşmeyiniz ki, gayet bilinçli bir tercihin tezahürüdür.

    Sevgi ve dayanışmayla, bilmem hangi yayınevi.

    Beğen

  13. Linki yenileyebilir misiniz acaba?

    Ayrica telif hakkı konusunda bu KİTAP linkine gelene kadar müzik albümü, film, belgesel gibi linkleri görmelisiniz!

    Beğen

  14. Link öldü. Dropbox; skydrive , pcloud gibi yeni dosya paylaşım sistemlerine eş zamanlı atarmısınız. Alteratifler sağlanmış olur.

    Beğen

  15. Linkte bir sorun yok arkadaşlar. 500 hatası site yoğunluğuyla ilgili. 500′ error u alınca sayfayı refresh ederek açmaya çalışın.

    Beğen

  16. Bunun yerine hepsini zipleyip bir share sitesinde paylaşsanız. Parmağım su topladı sayfayı yenilemekten.

    Beğen

  17. Ülkemizde ne emekler sömürülüyor ve bu hep devlet eliyle yapılıyor… Öğretmen dediğin kişi çocuğunun hayatına yön veriyor, doktor dediğin kişi ise o hayatı canlı tutuyor. Bilim adamı dediğin kişi sen rahatça indir diye gecesini gündüzüne katıyor, işçinin ürettiği pantolon pahalı marka etiketleriyle vitrinlerde iken kendisi o pantolonu satın alamıyor. Esnaf dükkanının sahibiyle stopaj ödemiyor (bir dükkan sahibi olmak ne gerektirir bilirsiniz) ama kiracıysa (vurun abalıya) çatır çatır kiraya artı bir de kiranın stopajını ödüyor. Bu şartlarda zengin daha zengin, fakir daha fakir oluyor. Şimdi burada emek sömürüsünden bahsetmek çok komik oluyor. Bilgi bu arkadaşım! Beyin bedavaysa, bilgi de bedava olmalı. Zaten sevdiği yazarın kitaplarını kütüphanesinde arşivlemek isteyen, sayfalarına eliyle dokunmak isteyen ekonomik olarak da şartları müsaitse illa ki gider satın alır. O yüzden satın alamayan ama bilgiye aç olan insanları engellemeyin. Bırakın insanlar bedava oyun indirmek yerine bedava kitap indirsinler, teşvikçi olun lütfen. Teşekkür ederim böyle bir hizmetten ötürü sizlere.

    Beğen

  18. Arkadaşlar 500 hata kodu sunucu hatasıdır. Google’in yayınıyla ilgili bir durum. Dosya silinirse “404” hata kodu alırsınız. 404’ü görene kadar dosya erişime açıktır.

    Beğen

  19. Marks parasızlıktan çocuklarını kaybetmiş biri. Şİmdi telif hakkı diyorsunuz, dolandırıcılık diyorsuınuz. Emin olun bu arşivde kitabı olan yazarlar burdaki yorumları görselerdi, %80 i “okuyun para istemez yeterki okuyun” derlerdi. Bu arşivdeki kitapların çoğu içerik olarak sosyalizmi, anarşizmi, kollektifliği, kapitalizmi vs. anlatıyor. Sizde burda emek emek diyorsunuz. Emeğin karşılığını parayla bütünleştiren bir zihniyet mümkünse bir daha okusun bu kitapları. Ayrıca bu kitapları yazıp emek harcayan insanların çoğu hayatlarını kaybetmiş. Bu para nereye gidiyor? Tabiki yayın evlerine. Ve yine emeği harcayana ulaşamıyor. Çok düz mantıksınız.

    Beğen

  20. bilgi meta değildir ama marksın kendisi emeğe saygıya vurgu yapar bir şuan doktora tezi yazan biri olarak yıllarımı kendimi harcadığım bir emeğin böyle paylaşılmasını istemem satılması mıdır çözüm bilemem ama bu tip paylaşımlar tamamen emeğe saygısızlıktır. bunun elbet başka bir orta yolu vardır ki bu yapılanın bilgi meta değildir gibi şeylerle meşrulaştırmasını da doğru bulmuyorum bir de marksı alet ederek.

    Beğen

  21. Yayın evleri hala nelerle uğraşıyor inanamıyorum. Yayın evleri uyuya dursun elalem onlara para kazanma yolu göstermiş haberleri yok
    Yapıştırıyorum:

    YAYINEVLERİNİN DİKKATİNE:

    Ekitap okuyucusu kimdir?

    – İlk izlenimin tam aksine kitap satın alan, ortalama okurdan daha üst gelir grubunda, çeşitli teknolojilere erişim olanakları olan, iyi harcayan, üstelik öncü ve yenilikleri (yeni kitaplar dahil) denemekten hoşlanan meraklı bir kitledir.
    – Size en çok kazandıran ve daha da kazandırma potansiyeli olan kitle, aslında e-kitap okuru kitlesi… Örneğin, Amazon yayınevi 2012 yılında kağıt kitaplardan daha fazla sayıda ekitap sattı… Maliyet avantajını ise siz bizden daha iyi biliyorsunuzdur.
    – Ekitap okuruna savaş açan bir yayınevi aslında sadece bir iki okuru kaybetmiş olmayacak, bu öncü kitlenin potansiyelinden yararlanamayarak yüksek gelir fırsatından olmuş olacak.
    – Bu kitle, İnternetten alışverişe soğuk bakmadığı gibi çatır çatır, app. satın alıyor, her yıl milyarlık cep tel.ler alıyor/değiştiriyor, çoğunun tablet bilgisayarı ve/veya ekitap okuyucusu var… İhtiyacını satın alıyor. Düşündüğünüzün aksine çalmakla ilgisi yok… Sadece tabletinde kitap okumayı daha rahat buluyor hepsi o.
    – Eğer değişmez ve bu yeni iş modelini, ekitapları benimsemezseniz, ekitap okuyucusuna dava açarak kazanacağınız tazminatlar, sizin yarışta geri kalarak kaybettiklerinizi karşılamaya yetmeyecek.

    – Önerim: Bu değişimle savaşmak yerine, bizi ve buraları gözlemleyerek fırsatları görmeye çalışın. Biz sizin altın madeniniziz.

    Beğen

  22. Site ilac gibi geldi. Ozellikle bugun bir kitapcidan çıkarken elimdeki 4kitaptan 3unu birakmak zorunda kaldiktan sonra.. ben bir üniversite öğrencisi ve okuyan biri olarak buyuk bir teşekkürü hakettiginizi dusunuyorum. Şu telif haklari muhabbeti cok çektirdi hepimize. Elinize kolunuza saglik

    Liked by 1 kişi

  23. Bu süper çalışmanız ve kamuya yönelik ortaya koyduğunuz kültürel, sosyal çalışmadan dolayı ne desem az. Bu çalışmanıza dostoyevski ve tolstoyda eminim destek verirdi. Bu emeğe verdiğiniz değerden dolayı ve sizin gibi emek yoğunluklu çalışan arkadaşların artması dileğiyle.

    Beğen

  24. Yayın evlerinin işine ne gelirse onunla ilgilenir. Mesela başka bir konuda ararsınız, e-posta atarsınız, 10 kere mesaj bırakırsınız, YKY’nin Telif Hakları sorumlusu sorumlusu size dönmeye tenezzül bile etmez. Halbuki onların çıkarına bir durum. İşte saçma bir dünya bu, burada da okuyan, para vermek istemeden okukmak isteyen insanların önünü böyle tıkayın, bravo!

    Beğen

  25. link iki gündür 500 hatası veriyor. ilk keşfettiğim anda teleport pro ile tüm siteyi indirmeye çalıştım ama google drive üzerinde işe yaramadı, beceremedim :) link canlansa ya da farklı bir link verilse (wetransfer gibi bir şey mesela) çok memnun olacağım.

    Beğen

  26. arkadaşlar malum, içerik uçtu. Hızlı davranıp da komple ya da büyük ölçüde indirebilen varsa bir yerlere koysun vatandaş nasiplensin.

    Beğen

  27. Karl yazarken Türkçe mi yazdı ? Elbette hayır.Çeviri bir emek değil midir ? O halde çevrilmemiş onlarca kitap var çevirin ve paylaşın bizlerle,madem paylaşmaya meraklısınız bu kadar.Çeviri için de kitap için de telif ömrü aynıdır.Yazarın veya çevirenin ölümü üzerinden 70 yıl geçmesi gerek…Yani 90 yıllık cumhuriyetimizde biraz zor arkadaşlar telifi olmayan kitaplarını bulmak yabancı yazarların…Çeviri de bir emektir,kitabı basmakta,zaten kitap basımında tek bir işçi ter dökmez değil mi ? O halde onların hakkını neden kollamamaktasınız ? Yoksa sizin gözünüzde matbaa işçileri hala maymundan evrilemedi mi ? Kitabın kapağını tasarlayan adamın hiç mi payı yok kitap fiyatı içinde ? Bilgi paylaşılmadır evet,ancak emek sömürüsüyle değil.Pc oyunları ve filmler hatta programlar aldıkları reklamlar ile gelirlerini sağlayabiliyor ancak kitapların kaçında reklam gördünüz ? Güzel beyninizi yormayın belkide evrim tamanlanamamıştır.

    Beğen

  28. Tarık, açlıktan ağzımız kokarken bu kitapları hangi yöntemlerle okumamızı salık verirsin “maymundan sonra evrimine devam etmiş” bir arkadaş olarak?

    Ucuz ajitasyonlarla net kapitalist yayın piyasasını sanki “alın teri döken işçi” mertebesinden yakalıyorsun gibi geldi, o kadar büyük yanılıyorsun ki anlatmak mümkün değil.

    Bi de aç bakalım harddiskini ordan bakalım filmlerine, mp3lerine ya da üniversitedeki ders notlarına vs.

    çanak tutmak başka “evrimleşmek” başka.

    Beğen

  29. Sizler kitapların fiyatlarını ne olarak görüyorsunuz ? Sigara alırken “kapitalizm” kazanıyor almayayım demeyen insanlarsınız çoğunuz.Ben sigara içmiyorum belkide sen de içmiyorsun ana konu bu değil.Konu şu ki insanımız kitaba giden paraya çöpe atıyorum gözüyle bakıyor.Ben de bir kitap alıcısıyım yayıncı yahutta kitapçı değilim ve yayıncıları toptan verdikleri fiyatların altında kitaplar aldığım oluyor aynı şey filmler ve müzik albümleri için de geçerli.Piyasa sizin sandığınız kadar uçuk değil.2012 yapımı filmlerin orjinal dvdsi bir paket sigara fiyatına denk geliyor neredeyse ki bazıları daha ucuz….Sizlere gidin herşeyin orjinali alın verin parayı aç kalın demiyorum.Bakış açınızı eleştiriyorum ve şundan da eminim bu linkten kitap indiren arkadaşların yüzde 90ı kitapların hiç birini okumayacak ve bilgilenmeyecek.Velhasıl kapitalist sistem diyip yayıncılara eleştiri yapmak yerine “para vermek istemiyorum” “param yok abi ne yapayım” demek daha samimi.Eğer bu yayıncılar olmasaydı onlarca dil öğrenmek zorunda kalacaktık doğru düzgün kitaplar okumak için bunuda düşünürken bir yere koyun.

    Beğen

  30. kitapları indirenlerin %90’ı bunları hiç okumayacaksa aslında endişelenecek hiç bir durum yok. Aslına bakarsan bu şekilde kitap okuyup senin gibi vicdan muhasebesine giren insanların da okudukları kitaplar için daha sonra parasını verip satın almaları da gayet olası.

    Ortalığı velveleye verip insanları suçlamak yerine bu türden bazı çözümler üzerine yoğunlaşabilirsin. Bir de özel yayıncıların da sıradan kapitalist birer işletme olduklarını ve (aileden zengin olmayanlarının da) gayet satış tahminleri üzerinden bu işe girdiklerini unutmayalım, saftirik olmanın bize bir faydası yok. Yayıncılarda işlerin nasıl ilerlediğini bilecek kadar içli dışlıyız, belirtmek gerekirse.

    İdeal bir dünyada hepimizin sevdiği işleri yaptığı ve para için onurumuzu satmak zorunda olmadığımız bir sistemde kitapları da ücretsiz çevirecek insanlar çıkacaktır. Ama bana inan ki benim bu “ütopik, saçma” tahayyülüme senin süper mantıklı kapitalist tahayyüllerinle ulaşamayacağız.

    Sakin o yüzden.

    Beğen

  31. Bir de lütfen para verip almaya devam et, bu sistem senin gibi arkadaşlar sayesinde ayakta.

    Sigara içmemen çok yerinde, bizleri ise hem hırız hem de sigara içen ama kitap yerine sigaraya para yatıran bireyler olarak görmen asosyallik seviyene dair de ipuçları veriyor.

    Not: Hem kitap hem de sigara çalmışlığım vardır, ama hiç bir zaman da bir şeyi satın alarak aracılara, komisyonculara servet kazandırdığım için aptal bir onur da duymadım.

    Beğen

  32. Sanatın, bilimin, fikirin doğrudan kendisinin kazanç olmasını benimseyemiyorum. Bir emek süreci sonunda ortaya çıkan materyalin, onu tüketenlerle billurlaştığını (sanatsal ve fikirsel bir değer kazandığını), aslında zaten vâr olan ve fakat emek ile bir biçime dönüştürülmüş herhangi bir eserin hâli hazırda bizim de parçası olduğumuz ortak kültürün çıktısı olduğunu düşünüyorum. Yani, özünde kimsenin hiçbir şey üzerinden herhangi bir şey vâr ettiği yok. Fakat süreç şöyle işliyor, bizim de yalnız kendiliğimizin mevcudiyetiyle dâhi olsa, hiç değilse onu algılayarak bile bir tânım kazandırdığımız şeyler, başkalaştırılarak yine bize satılıyor, yani vâr eden biz olduğumuz gibi, satın alarak sektörleştiren yine biz oluyoruz..Buradan, sanatsal ve fikirsel çıktıların emek karşılığını niteliksizleştirdiğim sonucuna varmayalım.

    Muhakkak, bir çok kez, belli bir adanmışlık ve diğer bir çok şeyden feragat gerektiren sanatsal eserlere zaman ve performans harcayan deyim ona sanatçıların, sadece, sarf edilen emeklerini kutsayarak fetişleştirmenin yersiz olduğunu düşünüyorum. Bilakis, sanat/emek denklemini iktisadi kıymete bindirmek için benzersizleştirmenin de kapitalist aklın ürünü olduğunu, devlet eliyle de bu algının pekiştirildiği gerçeğini yadsımak düpedüz ahmaklıktır. Üzülüyorum, bir algı yaratılmış olmasa zihniniz bu kadar kirlenip telif denen havagazına, doğru olanı yapıyorluğun tatmin hissiyle, kapitalizmin bir eliyle verdiğini öteki eliyle almasına göz yummazdınız.

    Bugün vâr olan sanatçılardan çok, var edilmiş sanatçılar kazanıyorlar. Sanatın kendiliği değil, onun etrafında yaratılan algı para kazandırıyor. Pazarlanan şeyin ta kendisi zaten bu. İnsanlar bir yazarın kitabını değil, o kitabın yazarını okuyorlar. -buradaki nüans çok ince- Çoğu kez satın aldıkları şey bir ikon, bir algı. Yaratılmış, zihninde inşa edilmiş küçük bir arzu alanı dolduruyorlar, reklamlarla, medyayla, billboardlarla herhangi bir ticari mal gibi pazarlanıyorlar. Müzikte de durum aynı, bunca manyak fan durup dururken olmadı. Ve hatta yazılımlarda da. İos’un ne işe yaradığını bilmeyip onu kalite olarak algıladığı için -yani onun çevresinde yaratılmış bir algıyla zihni boyandığı için- arzularına sahip olmak istiyorlar. Yani sanatçılar, yazılımcılar, yazarlar, müzisyenler telifden para kazanmıyorlar. Telif, bütün bu algısallığı tekelleştirerek belli bir kitleyi “hak sahiplerinin” kontrolü altına alma, tüketim alışkanlıklarını yönlendirme gücü sağlıyor sadece. Zira telif hiç olmasa, satın alma gücü artan tüketici, emekçinin doğrudan kazancına daha büyük katkı sağlayacaktı. Bugün hâla 1951 yılında kabul edilmiş bir telif hakları kanunu yürürlükte. Açlık sınırının altında asgari ücretin olduğu bir ülkede, sağlık hizmetleri bile devlet eliyle satılırken, bugün ensesi kalınların savunuculuğu yapmak lümpenliğin dik alasıdır.

    “Asıl açıklanması gereken, neden aç insanın çaldığı ya da sömürülen adamın grev yaptığı değil, neden aç insanların çoğunun çalmadığı ve sömürülenlerin çoğunun greve gitmediğidir.”

    |Wilhelm Reich.

    Beğen

  33. Uzay Eriği, Galapagos’ da bir Iguana ve Marianas Çukurunda fikirlerin dönüşmüş bencil nefese…20271255 ,La paz,Lille,Homokitlenesne…

    Beğen

  34. Vermiş olduğunuz linkten ulaşılamıyor, başka yerlere yükleyebilir misiniz? Teşekkürler

    Beğen

  35. Hocam linkleri yenileyemez misiniz? Şöyle yandex, dropbox tarzı bir siteye yüklenebilirse çok daha pratik olur indirmesi. En azından bir yanıt yazabilirseniz çok mutlu olacaüım.

    Beğen

  36. Yaw, itiraz edenler, telif hakki diyenler, bi gidin yav! Simdi birde Amazon’a saldirdilar, kiymetli yazarlar. Emek hikaye para sahane! Benim bir kitaba 100 lira verecek halim yoksa, o kitabi okumayacak miyim? Bu ne zalimlik! Bi isine git be Anonim! Git evde kurallara uyma dersine calis sen! O yazarlar, birde okuyucunun hakkini düsünseler cok sevinecegim ama yok onlar beni düsünmüyorsa kusura bakmasinlar ben onlari hic düsünmeyecegim.

    Beğen

Lütfen Yorum Bırakınız..